Družina Štrok

Naša potovanja in dogodivščine

Kolesarjenja po mesecih:

Bohinjska Bistrica

Bohinja smo se dolgo časa ogibali, saj je bila to do nedavnega avtodomom neprijazna destinacija, saj se je mestnemu redarju kar nasmejalo, ko je videl avtodom parkiran kjerkoli razen v kampu. Ker kampov ne potrebujemo, saj tam nimamo kaj početi, smo se takih destinacij ogibali. No stvari so se spremenile, v Bohinjski Bistrici so zgradili postajališče za avtodome ob železniški postaji (46.275517 13.959184) in že v petek smo odšli preverit to novo pridobitev. Dogovorjeni smo bili še z eno posadko – beri »big sister«. Zvečer smo se na široko parkirali poleg osamljenega velikega in zglancanega angleškega avtodoma. Na sporedu je bil družabni večer...

 

IMG 7954IMG 7960


Sobotno jutro je bilo megleno in preden smo se posedli okoli mize za zajtrk, se je megla razkadila in sonce je zasijalo nad dolino. Sosednji angleški avtodom se je skobacal na avtovlak poleg nekaj ostalih avtomobilov, tako smo ostali sami na postajališču. Kmalu smo odbiciklirali po kolesarki do vasi Studor in proti koritom Mostnice. Ker za obisk teh korit nismo bili opremljeni, smo se pri Hudičevem mostu obrnili in počasi odbcali nazaj.

IMG 7976

IMG 7978IMG 7977

Dobrih 20km je bilo dovolj za soboto. Sledil je piknik popoldan. Nedelja je zjutraj postregla oblake, tako da drugega kot kofetkanje v vasi ni bilo na sporedu. Po kosilu se je nebo povsem spremenilo in na nebu ni bilo niti oblačka. Ležalnik in pa stoli na legen poziciji so bili iskana roba za posedanje na soncu. Prevožena pot z bicikli je klik->tukaj.

Komentarji   

0 #1 mojchka 20:06 30-09-2014
Lepooo.
Sem čisto pozabila na tole AD prijazno destinacijo. Bo treba it prečekirat!
Citat
0 #2 Andrej 15:01 01-10-2014
Tale destnacija je šele postala prijazna. :sigh:
Se pa strinjam, da ima velik potencial. Bohinj in okolica zasije povsem v drugačni luči. ;-)
Citat
0 #3 Metlca 10:05 06-10-2014
Čim več bo takšnih destinacij,bolj luštno nam bo :-)

Tale Bohinj je res malo pozabljen, čeprav je veliko bolj prijazen in neoblegan kot kakšen drug kraj.
Citat
0 #4 damjan 07:35 22-10-2014
Super infoemacija... Dodajam še mojo izkušnjo (večkratno).. z vlakom skozi predor do prve postaje Bača Podbrdo. Nato kolesa dol in po Baški grapi do Mosta na Soči, Tolmina, Zatolmina (Dantejeva jama, korita Zadraščice), za najboljše še kapelica na Javorci. Nato nazaj do žel. postaje Most na Soči in z vlakom v hrib do Bohinjske Bistrice. Pot je lahka, primerna tudi za družine z mlajšimi otroci, premeta za vzorec... Lp vsem..
Citat
0 #5 Andrej 20:11 24-10-2014
:-) Smo tudi že podobno varjanto debatirali, samo kaj, ko ni časa za vse naenkrat.
Hvala za namig. ;-)
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži