Družina Štrok

Naša potovanja in dogodivščine

Vikendi po mesecih:

Spet na vzhod

Lepo vreme je kompas obrnilo spet na vzhod države. Tako sva v petek z Marijo odbrzela proti Prlekiji in pristala v Ormožu na postajališču za avtodome ob ribniku. Prostora je bilo več kot dovolj in utrujena od napornega tedna sva se kmalu pospravila spat. Noč je bila zelo mirna in zjutraj sva se skoraj ob pol deseti uri le uspela spravit za mizo te pozajtrkovat.

IMG 8008

Sonce je sijalo v polnem sijaju že kar nekaj časa in po martinčkanju na klopci ob jezeru sva odšla pogledad, od koder se je slišala glasba. Pri osnovni šoli so imeli prireditev "moj ata kuha" in ko sva opoldne le prišla tja, so vsi že hodili s praznimi skodelicami naokoli. No fino, tekmovanje v kuhanju ormoškega bograča sva zamudila, bova pa odšla v "center" na kakšno gibanico namesto tega. No v tem centru, ki res ni ravno velik je vladalo mrtvilo. Našla sva edini odprti kafič, pa še v tem nama je kelnarca pred nosom zaprla in zaklenila vrata, ker se je delavni čas malo čez pol eno že zaključil. Ja nič tole je "kjuzo" in greva dalje, sigurno je še kje kaj, čeprav ni ravno obetavno zgledalo. Odšla sva skozi lep mestni park nazaj do avtodoma. Pripravila sva kosilo in še pozno popoldne posedala na klopci ob jezeru.

IMG 8053IMG 8036

Potem sva odšla do gradu v Veliki nedelji, parkirala na velikem parkirišču pod gradom in odšla peš pogledat ta na zunaj simpatični grad. Ugotovila sva, da so v samem poslopju stanovanja, za ogled dela gradu sva bila pa prvič prepozna in drugič nenajavljena. Ok, danes nočejo evri iz moje denarnice, greva na Ptuj, tam se sigurno da kaj zapravit. :) In res, zadnje sončne žarke sva lovila na razgledni ploščadi ob gradu.

IMG 8057IMG 8058

Potem sva si pa zaželela gibanice in se podala v mesto. Spet razočaranje, saj le te ni bilo nikjer. Na koncu sva kupila burek. :) Hahaha, pravo lokalno jed. Kam gre ta svet....Nedelja je bila enako s soncem obsijana kot sobota in dopoldne sva naredila maratonski sprehod po nasipu Drave. Popoldne sva odšla še spotoma v bolnišnico na obisk in potem domov.

Komentarji   

0 #1 Metlca 12:15 13-10-2014
Zaprto gor ali dol, fletno sta se po mojem vseeno imela 8)

Postajališče v Ormožu zgleda dobro, je tudi v živo tako?
Citat
0 #2 Ickoficko 16:46 13-10-2014
Ne vem zakaj imam občutek da imate nekje tamle na "vzhodu" tak Vip dostop do kake kleti s kakim muškat-otonelom :D :D
Citat
0 #3 Andrej 17:01 13-10-2014
@Metlca, v živo je meni ravno tako dobro, še posebej, če okupiraš eno izmed klopc okoli jezera in odmaraš na jesenskem soncu. :lol:

@Icko, nedaleč stran je postajališče v Jeruzalemu, pod gradom pa vinska klet. :-) Pomoje se ti obiska nebi branil? :-* :lol:
Citat
0 #4 Pepiji 14:41 19-10-2014
Pozdravljeni!
Škoda, da nista tistega sprehoda okoli Ptujskega jezera prekinila nekje na polovici in se v Markovcih, pri zapornicah, spustila do stare struge reke Drave. Tam je, takoj pod zapornicami, stara gostilna, Palaska, kjer je običajno dobiti tudi iskane gibanice. Torej, ko bosta spet enkrat letos na Ptujskem, nas poiščita, pa vaju popeljemo še kaj pogledat

Pepiji
Citat
0 #5 Andrej 17:32 19-10-2014
:-) Odlično! Tole si velja zapomnit za naslednji obisk Ptuja. ;-)
Citat
0 #6 Pepiji 09:40 20-10-2014
Se že veselimo kakega snidenja, saj se nam zdi, da smo vas na kakšnem od potepanj že srečali in vam pomežniknili z "vašega dvojčka".

Pepiji
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži