Kurentovanje na Ptuju

Kurentovanje na Ptuju

Spet nam je vremenska napoved krojila usodo. Plan A je bil sicer precej drugje kot pa destinacija, kjer sem v petek zvečer parkiral avtodom. Odšla sva na Ptuj in parkirala ob mostu na novem asfaltiranem parkirišču, sicer opremljenim s parkirnim avtomatom, ampak nič zato. Celodnevno parkiranje stane 4eur, v nedeljo je brezplačno. Kot običajno, sva večer in večerjo začela z dobro glasbo lokalnega radija in debato ob kozarčku dobrega vina. Ob 22 uri sva imela priliko oditi v mesto na retro disko glasbo s plesom v maskah, samo sva poštudirala, da sva preveč lena za to in tako sva ostala v najini bazi. 🙂 Preden sva uspela videti steklenici z vinom dno, sva odnehala in pozno zvečer sva se pogreznila v spanec.

IMG 3352

Sobotni dan je bil eden takih redkih zimskih, ki ga ne smeš zamuditi. Sončno in izredno toplo vreme, več kot primerno za pustovanje. Čez dan se je zvrstilo več različnih dogodkov. Bila sva na mestnem pustnem korzu, obarijadi, ki je ne smeš zamuditi, gledala kurente s svojimi norčijami… Dan je minil povsem prehitro.

IMG 3127IMG 3364

IMG 3261IMG 3084

IMG 3315

IMG 3329

Nedelja je bil dan za povorko, ki je trajala debele tri ure, in videti je bilo veliko. Nastopale so maske iz bližnjih in oddaljenih držav, vsekakor spektakel, ki bi ga bilo škoda zamuditi.

IMG 3492IMG 3605

IMG 3651IMG 3592

IMG 3750

IMG 3811IMG 3829

Vse slike so pa klik->tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja