Legoland

Legoland

Lansko leto smo se nekje avgusta začeli odpravljati v Legoland, pa nam nikakor ni uspelo priti tja. Vreme je bilo iz tedna v teden slabše in ker po Nemčiji divjajo vedno močnejši viharji, smo se odločili, da letos ujamemo en lep vikend, ter si ogledamo zabaviščni park.

Kmalu se nam ponudi vikend z lepo vremensko napovedjo. Na pot se odpravimo v Soboto zjutraj nekje ob tretji uri. Pot nas vodi preko karavanškega tunela po vijugasti avstrijski avtocesti. Namen smo imeli, da se ustavimo na postajališču Landzeit in si privoščimo kavo in zajtrk. Kavo predvsem zato, ker ob naročilu kave dobiš za povrhu še skodelico. Kmalu prispemo do počivališča, kjer kmalu ugotovimo, da smo prezgodnji. Nič zato, podkrepimo se s sendviči, ki smo jih imeli s seboj in počakamo še tistih deset minut, da odprejo gostišče. Med tem se zabavamo ob temu, kako v službo prihajajo natakarice in to kar v delovni oz. »jodlarski« obleki. Malo hecno je bilo videti, kako se teta sprehaja v meni smešnem kostumu po parkirišču. Kakorkoli, pridemo do kofeta in se kmalu odpravimo dalje. Kupili smo avstrijsko vinjeto za avtoceste, vendar je ta avtocesta še slabša kot naša. Gradbišč je v izobilju, zoženj še več in ko je že tako cesta zožena, so nabili še en znak za zoženje. Verjetno so jih imeli viška na kamionu in so jih morali nekam napikat. Kakorkoli, pregrizemo se preko Avstrije in pridemo v Nemčijo. No tukaj smo upali na bolje, saj Nemčija slovi po Avtobanu (pojem za avtocesto). Ja malo sutra!!! Res je na odsekih štiripasovnica in ni omejitev, drugače pa tudi tukaj nekaj kopljejo in praskajo, tako da je omejitev 120km/h, zdej se pa pojdi dirkanje. Počasi, a sigurno prispemo do kampa. Preden smo prispeli tja, sem že močno podvomil v našo Helgo (Garmin), saj je bil kamp dobrih 5km oddaljen od Legolanda, peljali smo se pa že čez celo vas, ko je vasi zmanjkalo smo se vozili med prostranimi polji, nato zavijemo v gozd…Garmin je zatajil si mislim…nato pa pravi: »Prihajate na cilj«. …ja kje zavraga je pa kamp??? No za ovinkom se nam pa razjasni pogled, prispemo do vhoda v zares simpatičen kamp. Marija malo pošpreha, pa še malo, pa še malo, jaz uspem ujeti samo besedo euro. No ko se ženski zmenita, mi Marija v grobem prevede stvari, najbolj zanimiva je ta, da je Miha pogledala in izjavila, da bo za njega kar zastonj. Ne vem zakaj ni še mene malo premerila in še meni prilimala 100% popust. Kakorkoli, nočitev nas je koštala 19,50€, Postavimo našo hišo in skuhamo kosilo.

IMG 7069IMG 7168

Po kosilu je navrsti Legoland. Na parkirišče prispemo malo pred poldnevom. Postavimo se v vrsto in jasno nabašemo tisto, katera se premika najbolj počasi. Končno pridemo na vrsto in kupimo vstopnice. Za vstopnice odštejemo 96€, za parkirnino 5€. Pogumno zakorakamo v park na prvo atrakcijo, katera meni osebno ni najbolj pri hercu, saj se vrtiš v vse smeri in to kar precej močno. Marija in Miha sta itak navdušena nad tem. Sledi vožnja po vodni gladini z gliserji. Ta atrakcija je precej mokra, sicer je pa sonce sijalo na polno, tako da ni bilo problema. Sledi obisk 4D atrakcij, pa na leteči krožnik nismo pozabili, saj je iz njega lep panoramski pogled po parku. Nadaljujemo ogled parka pri atrakciji »bionicle«, kjer si sam sprogramiraš intenzivnost premetavanja in obračanja na glavo. Ko sem videl kaj te roboti počnejo s tabo, sem uvidel, da to ni za mene in sem se prav nahitro pobral ven. Marija in Miha sta se matrala s programiranjem kartice, katero potem vtakneš v robota, na koncu sta obupala in se premislila. Nadaljujemo z ogledom predstave, kjer nas je en pobec zabaval s predstavo, zraven je pa delal figure iz balonov. Nadaljujemo z vožnjo s čolni, kjer se tudi precej zmočimo. Ogled nadaljujemo v »tovarni« kock. Tu si ogledamo kako lego kocka nastane, kako jo potiskajo in kako pakirajo komplete.

Nadaljujemo z lahkotno panoramsko vožnjo z vlakcom po parku. Ob 18 uri prenehajo delovati atrakcije, ob 19 uri se park zapre, zato imamo še eno uro časa za nakupe. Jasno zavijemo v trgovino z lego kockami in Miha si izbere en komplet za sesavit. Posebej si velja ogledati tudi nekatere zvetovne znamenitosti narejene iz lego kock. Meni je bila najbolj všeč maketa Alianz arene v Munchnu, ne smete pa zamuditi tudi ogleda benetk, makete nizozemskih mlinov…

IMG 7171 1

Rahlo utrujeni se počasi odpravimo nazaj proti kampu, kjer si v miru skuhamo večerjo. Večer preživimo pod vtisom dogotkov in kmalu nas zagrabi dremavica, zato se odpravimo spat.

V novo jutro se zbudimo z oblaki na nebu. Vreme je čisto drugačno kot prejšnji dan in izgleda tako kot da bo vsak čas začelo deževati. Po zgodnjem kosilu se odpravimo proti Ljubljani. Domov prispemo okoli 18 ure. Tako je za nami še eno lepo potovanje. Vse slike so pa tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja