Novoletno primorje

Novoletno primorje

Novo leto smo pričakali ob morju. Trdovratna megla, ki se je v preteklih dnevih pojavljala tudi ob morju, se je odplazila in v novo leto smo zakorakali povsem jasni. 🙂

Kot ponavadi, prej kot zadnji starega leta nismo mogli od doma, saj je bilo potrebno oddelati šiht prav do zadnjega vzdihljaja. Tako sva zvečer z Marijo prispela na cilj na lepo razgledno točko nad Milje, od koder smo se nadejali pogleda na ognjemet iz Trsta. Tam sta naju že pričakala Robi in Vlasta, ki sta z novoletnim potepanjem začela že dan prej.

IMG 2881

Polnočni ognjemet smo si ogledali s precej številnimi domačini, ki so pravtako prišli na ogled. Jutro je bilo pričakovano mirno in po poznem zajtrku smo se odpeljali naprej v Devin in na dolg špancir po panoramski Rilkejevi poti.

IMG 2937IMG 2943

Pozno popoldne smo se še sprehodili do novogradnje de lux izvedbe, kjer je bil včasih kamnolom. Firbcev z nami vred je bilo ogromno in po sončnem zahodu smo se odpeljali v italijansko Gorico.

IMG 2950

IMG 2959IMG 2993

IMG 3009IMG 3015

IMG 3016IMG 3018

Noč je bila mirna in zjutraj po kofetu smo se povzpeli na grad, spet malo firbec potešit. Vreme se je začelo kisati in zavili smo v enega od simpatičnih kafičev na glavnem trgu pod gradom.

IMG 3028IMG 3032

IMG 3035IMG 3057

Ker so se oblaki resno začeli zbirat, smo se po okusnem kofetku in dolgi debati odpravili nazaj v našo bazo. Po poznem kosilu smo se odpravili domov, ker se nismo hoteli boriti s snegom. Napovedane snežne padavine so nam skrajšale potep za en celi dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja