Prekmurje

Prekmurje

V petek popoldne smo krenili proti prekmurju, saj je za ta konec Slovenije vreme še največ obetalo. Večernji cilj nam je bilo preverjeno parkirišče pri mlinu na Muri. Noč je bila precej sveža in pa zelo mirna, tako smo se zjutraj zbudili šele takrat, ko so v mlin prihajali prvi obiskovalci, teh pa ni bilo malo, saj je bilo kar nekaj avtobusov, ki so se izmenjevali na parkirišču. Po nabavi zalog poceni moke smo se odpravili v vas Grad, da smo si ogledali še grad.

IMG 2343IMG 2349IMG 2359

Priključili smo se skupini penzjonistov in tako imeli vodenje po gradu Grad je več ali manj obnovljen in za slovenske razmere in stanje gradov, se ga splača pogledat. Vodičko smo povprašali, kje v Prekmurju imajo dobro gibanico in napotila nas je v Mursko Soboto. Prav, 20km za dobro gibanico pač ni problem narediti. Ko smo si polizali še prste smo se odpravili do Ledavskaga jezera, kjer smo parkirali čisto ob jezeru.

IMG 2413IMG 2409IMG 2422

Z ribiči smo izmenjali par besed in odšpancirali en krog. Spotoma smo nabrali gobe, tiste, ki so se nam same nastavile na pot. Prenočili smo v miru, le veverica nam je vsake toliko spustila kakšen žir na sreho avtodoma. Zjutraj smo se odpravili do Blaguškega jezera. Tam ni bilo žive duše, samo mi ob zaprti gostilni. Poleti je bajbrž bolj živahno. Samo jezero je ravno prav veliko za lep sprehod okoli. Spet so nam gobe same skakale v roke.

IMG 2439IMG 2444IMG 2454

Po kosilu je na parkirišče pripeljal še francoski avtodom, v njem pa dva penzjonista, ki sta prepotovala celo Slovenijo. Namen sta imela naprej na Madžarsko. Časa imata na pretek in pravita, da še kakšen mesec ali dva sigurno še ne gresta domov, odvisno od vremena. Jao, jao, kje je še moja penzija. Matr, eni majo srečo, da so šli dokaj mladi v penzijo, jaz bom pa najbrž delal do onemoglosti, avtodom bom parkiral na domačem britofu in se šel pod cipreso uležat. Z Marijo sva jima natresla ene par zanimivih točk v Prekmurju, z markerjem sta si po zemljevidu ocahnala točke in ko smo se mi odpravili domov, smo si mahali v slovo, kot majhni otroci. Glede na vremensko napoved smo imeli kar nekaj sonca, no pa tudi ena manjša večerna ploha se je morala malo pobahati.

Več slik je tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja