Linsendorf, St. Margareten in Ressnig

Linsendorf, St. Margareten in Ressnig

Ta vikend smo bili za spremembo malo aktivni. Na Avstrijsko koroško smo se odpeljali z namenom, da namesto lenarjenja tudi malo zavrtimo pedala. Naše izhodišče za kolesarjenje je bilo parkirišče pri jezeru Linsendorf. Parkirišče je brezplačno in od kopalnega jezera oddaljeno 100m.

Linsendorf

Sobotno jutro je bilo jutro po nočnem dežju in na obali jezera ni bilo žive duše, razen naju dveh z Mihom. Na plaži je sicer en mini bifejček, za kakšno plačilo plaže pa nebi vedel, saj ni bilo nikjer nikogar.Mariji je temperatura vode 21 stopinj čisto premrzla, zato se ni kopala. No, midva z Mihom sva kolesarjenje začela s kopanjem, da sva se dodobra ohladila. Po kratkotrajnem namakanju sva zamenjala kopalke za kolesarso opremo in mahnili smo jo po nasipu Drave po lepo urejeni kolesarski poti proti naslednjemu jezeru v kraju St.Margareten. Tudi tam ni bilo nikogar in že smo se videli, kako se bomo kasneje tja pripeljali z avtodomom. Po testiranju vode z mezinčkom, smo strokovno ugotovili, da ni kakšna ledenica in da se bo dalo kopati v njej. Odšli smo naprej do jezera v vasi Glainach Dostop do tega jezera je zaplankan in velika tabla ob cesti opozarja na privatno lastnino. Super, en vaški jodlar, ki je verjetno v preteklosti imel nekaj pod palcem si je kupil jezero. Tudi prav, kar naj ga ima, mi smo se s kolesi podali nazaj na naše izhodišče, naložili bicikle in že smo bili na jezeru pri Margaretki.

margaretka

margaretka2

Direkten skok v vodo in pogled na termometer na uri nam razkrije eno stopinjo toplejšo vodo kot v Linsendorfu. OK, 23 je tudi kul, pa še nobenega obiskovalca nismo imeli, no razen pozno popoldne so se eni angleži od nekje vzeli. Zvečer smo se prestavili na že znano lokacijo na jezero Ressnig, kjer smo preživeli nedeljo. Obiskovalcev je bilo več kot za polovico manj, kot prejšnji teden, kljub temu, da je temperatura vode 25 stopinj. Pozno zvečer smo prispeli domov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja