Avstrijska koroška

Avstrijska koroška

Avstrijska koroška še zdaleč ni Švica, ampak tokrat nam je bila to zamenjava za Švico. Naš pednevni plan potepanja po Švici smo zadnji dan odpovedali spet zaradi višje sile. Naredili smo kompromis in preživeli štri dni pri sosedih v Avstriji. Malo smo vrteli pedala po lepih kolesarskih stezah R1 Dravske kolesarske poti in malo smo se kopali na manjših čistih jezerih, ker večja so čisto preveč adijo pamet kar se gužve tiče. Spoznali smo nekaj nam novih jezer in jasno malo smo tudi lenarili. Kakšnega strašnega potopisa tokrat ne bo, bo pa bolj slikopis.

Sreda

Sama z Mihom sva prispela na jezero Wernberg, večerna izvidnica po okolici in plaži, čekiranje cenika, večerni film in spanec, sicer ne tako miren, kot bi lahko bil, saj nekaj sto metrov stran vozi vlak še pozno ponoči, kasneje ga nisem slišal več 🙂 . Plaža je plačljiva, odrasli 4,5€ za celodnevno karto, poldnevna karta je 3€, otroci pa pol manj. Na voljo so ležalniki, ki so v ceni in pa tobogan, ki ima rahlo čuden delavnik, saj če se po njem noče noben spuščat ga predčasno zaprejo.

IMG 1711IMG 1717IMG 1722

Četrtek

Jutro je bilo precej sveže, zato so bila kolesa logična izbira. Cilj je bil jezero Silbersee, ki je tik ob kolesarski stezi. Po lepi kolesarslki stezi se nama je jezero kmalu nasmejalo. Parkirišče je nekaj metrov nad jezerom, da bi kdo pobiral parkirnino, ga nisem videl, le ob gostilni na drugi strani jezera je študentka hotela imeti 5€ za parkiranje kamperja, za avtomobile je pol manj. Voda je čista in table pri gostilni se šopirijo s kvaliteto čistosti vodev preteklih letih in jasno tudi v tem letu. Bicikle sva pognala po kolesarski stezi do Magdalensee, ampak nama ga je uspelo zgrešiti in obvozila sva sosednjo lužo, čeprav sva šla za tablami. Nič, pa drugič. Popoldne je bilo na programu kopanje in zvečer premik v Borovlje.

IMG 1664IMG 1685IMG 1680

Petek

Mirna noč na že znani lokaciji je blagodejno vplivala na spanec in malo pred deseto uro je bil res že čas za vstajanje, zajtrk in pa kopanje do kosila. Po kosilu je sledil skok domov, kjer sva pobrala še Marijo. Pridružila se nam je še sestra Damjana s familijo in dva kamperja sta se zapodila nazaj proti Koroški. Zvečer itak po ustaljenem postopku konzumacija lastnih zalog, vendar nas je avgustovski fajht malo pred polnočjo prisilil da smo odnehali in se pospravili spat, tokrat ne preveč alkoholno izobraženi.

Sobota

Jutro je bilo že skoraj kičasto in po kofetu smo se zbrali vsi opremljeni kot najhujši kolesarji. Odbiciklirali smo proti mestu Lindesdorf, spotoma oblajali lokalne luže in bifeje, ter popoldne po prevoženih velikointrideset kolimetrov pribrcali nazaj. Sledilo je kopanje do večera in pa jasno pečenje narabutane koruze.

IMG 17900IMG 1798

Linsendorf1

Nedelja

Sobotnih 37km nismo hoteli ponoviti, zato smo jih nakolesarili skoraj pol manj. Izbrali smo kontra smer po kolesarski stezi, proti toku Drave. Spet smo oblajali vse lokalne luže in kmali prispeli nazaj. Sledila je diskretna roštiljada na robu parkirišča, kjer smo bili parkirani, kopanje in pozno popoldansko-večerni prihod domov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja