Bohinjska Bistrica

Bohinjska Bistrica

Bohinja smo se dolgo časa ogibali, saj je bila to do nedavnega avtodomom neprijazna destinacija, saj se je mestnemu redarju kar nasmejalo, ko je videl avtodom parkiran kjerkoli razen v kampu. Ker kampov ne potrebujemo, saj tam nimamo kaj početi, smo se takih destinacij ogibali. No stvari so se spremenile, v Bohinjski Bistrici so zgradili postajališče za avtodome ob železniški postaji (46.275517 13.959184) in že v petek smo odšli preverit to novo pridobitev. Dogovorjeni smo bili še z eno posadko – beri »big sister«. Zvečer smo se na široko parkirali poleg osamljenega velikega in zglancanega angleškega avtodoma. Na sporedu je bil družabni večer…

IMG 7954IMG 7960

Sobotno jutro je bilo megleno in preden smo se posedli okoli mize za zajtrk, se je megla razkadila in sonce je zasijalo nad dolino. Sosednji angleški avtodom se je skobacal na avtovlak poleg nekaj ostalih avtomobilov, tako smo ostali sami na postajališču. Kmalu smo odbiciklirali po kolesarki do vasi Studor in proti koritom Mostnice. Ker za obisk teh korit nismo bili opremljeni, smo se pri Hudičevem mostu obrnili in počasi odbcali nazaj.

IMG 7976

IMG 7978IMG 7977

Dobrih 20km je bilo dovolj za soboto. Sledil je piknik popoldan. Nedelja je zjutraj postregla oblake, tako da drugega kot kofetkanje v vasi ni bilo na sporedu. Po kosilu se je nebo povsem spremenilo in na nebu ni bilo niti oblačka. Ležalnik in pa stoli na legen poziciji so bili iskana roba za posedanje na soncu. Prevožena pot z bicikli je klik->tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja