Furlanija – Julijska krajina in Kanalska dolina

Furlanija – Julijska krajina in Kanalska dolina

No, ker prejšnji teden nisem prejel pohval za izbiro trase kolesarjenja, sem ta teden imel popravni izpit.  🙂 Vremenarji so sicer napovedovali bolj vremensko klavern vikend, samo so se precej zmotili. V petek ponoči je res nekaj škrebljalo po strehi avtodoma, drugače se je pa naredil prav lep sončen dan. Tokrat smo povohali malo Furlanijo – Julijsko krajino in odpedalirali po kanalski dolini ob reki Fella. Štart je bil iz Trbiža, točneje iz parkirišča kjer gondola pelje na Višarje. Takoj zraven je lepo urejena kolesarska steza, ki je v celoti asfaltirana.

IMG 5223IMG 5231

Jasno, ker znajo Italijani dobro črpat EU sredstva, so jo zrihtal v nulo, vsake par kilometrov so PZBji (postajališča za bicikle) kakor jih je Marija poimenovala. 🙂 Dnevni cilj je bil v Pontebi, kjer se tudi nekako konča Kanalska dolina. Za tiste, ki radi kolesarite samo navzdol, lahko v Pontebi bicikle naložite na vlak in se nazaj odpeljete z njim, lahko pa nadaljujete do Karnije in tudi tam vstopite na vlak z biciklom in se tako vrnete na izhodišče. V pontebi sem si nagledal parkirišče za naslednjo etapo, Marija je obiskala še lokalno štacuno iz unih pravih socialističnih časov in treba je bilo počasi zajahat bicikle in odbrcat nazaj.

IMG 5252

Vožnja nazaj je šala mala napram tisti izpred tedna dni, saj je vožnja po asfaltu čisto nekaj drugega, kot po makadamu. Ambient je za moj okus res lep, saj steza poteka en čas po eni strani struge, en čas po drugi. Zanimivo je to, da ni prav nobene gužve, za razliko od Kranjske gore, kamor se nekateri hodijo razkazovat. Večina obiskovalcev je bila Avstrijcev, sem ter tja se je našel kakšen Slovenček.

IMG 5258IMG 5259

IMG 5261IMG 5267

No, popravca sem baje uspešno prestal, saj se tja zagotovo še vrnemo. Klancov ni, ker je pot speljana vseskozi ob reki.

IMG 5253

Če bi imel števec, bi kazal tam nekje okoli 40km prevožene poti. 🙂 Drugače pa prevoženo pot lahko pogledate klik -> tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja